Τα νέα μας

13η ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 'ΣΠΟΡΑΔΕΣ 2016'

Ήταν μία χειμωνιάτικη Πέμπτη βράδυ…από αυτές τής ασήκωτες βραδιές, τις μελαγχολικές πού σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι πιο αρνητικό κατεβάσει η κεφαλή σου, και μαζεμένοι όπως είμαστε στον όμιλο συζητάγαμε….Τι συζητάγαμε….??? Εεεεεε ότι όλος ο κόσμος… την κακή μας την κατάσταση…..Ουφ ο ένας από εδώ…Ούφ ο άλλος από εκεί….και πετιέται ο Μανώλης….Ρε σεις δεν αφήνεται την κλάψα να συζητήσουμε κάτι ευχάριστο ?????  Και τι να πούμε ρε Μανώλη ????? Να μιλήσουμε για το καλοκαίρι….γιά την ετήσια αποστολή…να ονειρευτούμε λίγο…να φέρουμε την χαρά στο μυαλό μας……όφου πια με τα ουφ καί τα ουφ….!!! Να πάμε Σαρωνικό λέει ο ένας….Οχι…. Αστυπάλαια λέει ο Γιώργος πού ψάχνει να φάει πάλι αρμύρα με το κιλό….Οχι…. Κουφονήσια ο άλλος…..και γιατί δεν πάμε στην Πανελλήνια πού είναι σε νησιά που δύσκολα θα πάει κανένας μόνος του…..Πωπω…. γιά μιά στιγμή σιωπή….Μακριά ψέλισσε ο Νίκος….και πώς θα πάμε ????  καράβι…δρόμος χιλιόμετρα…..!!!!! Κλείδωσε ο Πρόεδρος…..ο όμιλος θα αναλάβει τα έξοδα σκάφους και αυτοκινήτου για οσα μέλη έρθουν….ένα γιατρό παιδιά ένα γιατρό…έπαθε εγκεφαλικό ο ταμίας……όχι καλά είναι…και ξαφνικά η χειμωνιάτικη μουντή βραδιά έγινε καλοκαιρινό απόγευμα….αυτό με το γλυκό αεράκι να φυσά στα πρόσωπά μας και το ηλιοβασίλεμα να χρυσοκοκκινίζει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου….Μπράβο Πρόεδρε…αυτό δεν ξανάγινε….άντε…πάμε γιά ρακές….άντε να στηλώσουμε τον ταμία…η απόφαση ελήφθη παμψηφεί σε μια νύχτα…..!!!!! Και άρχισε η δουλειά….τρέξε Νίκο Μινωικές…Γιώργο φτιάξε πρόγραμμα….παιδιά ψάξτε γλίστρες….Ο πρόεδρος σε παροξυσμό…κάθε μέρα 5 έως 10 Μειλ….συμβούλια…έκτακτα ΔΣ…χαρτιά…φάκελλοι…..ΜΟΦΣ..οργάνωση επιπέδου….υπογραφές…αναγραφές….όλα στην εντέλεια…..Η ζωή μας έγινε Αλόννησος και η σκέψη μας Πανελλήνια.

Περνούσαν οι Πέμπτες…..παιδιά να ανοίξουμε συμμετοχές….Γιώργο πόσοι είναι μέχρι τώρα ???? 11 σκάφη πρόεδρε…..καλά είμαστε…..ανεβήκαμε στά 18 σκάφη πρόεδρε… μπράβο θα κάνουμε μπάμ εκεί απάνω…βλοσυρό βλέμμα από τον Μανώλη σκεπτικό από τον Νίκο χαμόγελα από τον άλλο Νίκο…..27 τα σκάφη πρόεδρε…μπράβο παιδιά θα σκίσουμε… δεύτερο εγκεφαλικό ο ταμίας άντε ξανά ρακές στα γενέθλια του Γιώργου να τον συνεφέρνομαι. Όλοι μπήκαμε στην πρίζα…αντιπρόεδρος…γραμματέας….μέλη….και πιο πολύ ο πρόεδρος…..η μέρα του δεν ξημέρωνε καλά αν δεν μάς έστελνε απο 10 μαίλ και 5 αναφορές…..Και ήρθε αυτή η ημέρα…. 27 σκάφη στις Μινωικές πού ήταν και χορηγός….Παιδιά…γυναίκες…κυβερνήτες…ήταν όλοι εκεί σάν ένα μεγάλο τσούρμο έτοιμο γιά εκστρατεία….

Στό καράβι όλοι μάς κοίταγαν περίεργα…τι είναι πάλι αυτοί λέγανε με αυτές τις μπλούζες με το κίτρινο σήμα…..άνω κάτω το καράβι από τις φωνές και τα γέλια μας…Αναστάση το φαί σου…..Γιωργάκη μήν τρέχεις εκεί πού τρώει ο κόσμος….Μαρία πιάσε το παιδί μήν πάει έξω…..Ξημέρωσε… βγήκαμε…..και τώρα ????? Τι κονβόι είναι αυτό…θα μπλοκάρει ο Πειραιάς…ευτυχώς..Ο Νίκος είχε φροντίσει και είχε επαφή με το Λιμεναρχείο και την τροχαία….και με την παρουσία τού ίδιου τού Διοικητή της τροχαίας και με συνοδεία περιπολικών βγήκαμε στην Εθνική οδό…το ευχριστώ μας στόν Διοικητή τούς Αστυνομικούς και τα μέλη του Λιμενικού έγινε ευγνωμοσύνη πήραμε την ευθεία της Εθνικής…αναπνεύσαμε…ένα σφίξιμο έφυγε από όλους…..σκεπτόμασταν πολύ αυτό το σημείο της διαδρομής….. Στήν Εθνική κανένα πρόβλημα…όλοι στην ώρα μας….άψογος ο Γιώργος στην γλύστρα στον Αγιο Κωσταντίνο….μας περίμενε με όλα τα άτομα πού διέθετε….πέσαμε όλοι… φύγαμε….οι ομάδες έτοιμες…αναχώρηση..προορισμός Σκόπελος…..μπονάτσα…ο Θεός μαζί μας…είδε την προετοιμασία και το άγχος μας και μας χάρισε την καλύτερη μπονάτσα στην ιστορία τών αποστολών του ομίλου …..

Σκόπελος….πρώτο μπανάκι στο Πάνορμο… καταπράσινα νερά….πεύκα μέσα στο κύμα…αρόδου και ντάνα 17 σκάφη ο ενας δίπλα στόν άλλο….Μάνος-Αρετή, Κώστας-Μαρία, Λευτέρης-Μαρίνα, Γιώργος-Μαρία… νοικοκυραίοι… ελάτε παιδιά κρύες μπύρες…και να ομελέτα πού έκανε η Μαρία…λιχουδιές από παντού… γέλια… άπειρα γέλια και τών παιδιών ???? δυό φορές πιό δυνατα απο τα δικά μας….Θεέ μου κάνε να μήν τελειώσι η μέρα….Γιώργος-Γιάννα…φωνάζει ελάτε έχω σαλάτα…..που είναι τα μικρά σκάφη πού πέσαν από το Πηλί ???? Οι Μιχάληδες..ο Γιώργης Φραγκίσκος …νάτοι και αυτοί εδώ όλοι…όλοι μαζί…..νυχτώνει…φτάνουμε Σκόπελο…λιμάνι…άψογο δέσιμο…..και λέει η κακιά γλώσσα….είναι τόσο καλά εδώ που μέχρι και αυτός έδεσε σε 5 λεπτά….!!!!! κακίες με γλύκα της ξενοιασιάς……Εξαιρετικό Σκοπελίτικο φαί…και ποτάκι στό μπαράκι εκεί ψηλά με Θέα το λιμάνι τής Σκοπέλου….. ύπνος νωρίς..από τίς 5 τα ξημερώματα όρθοιοι και τόσα χιλιόμετρα ρυμούλκα…βάλε και το μπανάκι…ο Μορφέας μάς πήρε στην αγκαλιά του γλυκά-γλυκά μέ όνειρο την επομένη ημέρα….!!!

Ξύπνημα..πρωινό και δρόμο…πλώρη γιά τις ομορφιές της Σκοπέλου…βράχος Μάμα Μία… κολπάκι ήσυχο…το αδιαχώρητο μέ όλα τα σκάφη εκεί…μπάνιο…φαί…ο πιλότος με το σαμπάνια μπάρ και τα μεζεδάκια  της Ελσας μάς τελειώνει γιά τα καλά με την ιδέα του….άντε..πάμε τώρα να βρούμε τίς θέσεις μας στήν Αλόννησος… δένουμε… άψογα οργανωμένος ο ελλιμενισμός μας..ο καθένας στην θέση του….πάμε στα ξενοδοχεία.. εξαιρετική επιλογή… μηχανάκια για τίς βόλτες..

Και ήρθε η ώρα της επίσημης εισόδου… η ώρα πού σμίξαμε με την υπόλοιπη Ελλάδα… πάλι τελευταίοι θα μπούμε… πάψε μήν γκρινιάζεις.. τελευταίοι και καλύτεροι… και τι ήταν αυτό Θεέ μου…μπαίνει ο Παγκρήτιος… άψογος σχηματισμός…και παίρνει φωτιά το λιμάνι…κρητικά στο ντόκο και καίγεται η Αλόννησος με την είσοδό μας… βεγγαλικά…σφυρίγματα…και ο μαλεβιζιώτης απο τα μεγάφωνα στό διαπασόν….η παραλία έκθαμβη χειροκροτεί.. πανζουρλισμός..να ζήσει η Κρήτη…μπράβο παιδιά… είστε απίθανοι….για μισή ώρα όλοι στόν ντόκο κοιτούν με θαυμασμό  και τα κλίκ απο τις φωτογραφίες φθάνουν μέχρι τα αυτιά μας…και να η Μαρίνα η Μαρία η Κρίστη στήνουν χορό πάνω στό σκάφος τού Λευτέρη….απίθανες στιγμές από αυτές πόυ μένουν βαθιά χαραγμένες στον νού μας και πού θα θυμόμαστε γιά πάντα… αυτές πού ο Όμιλος χαρίζει στα μέλη του και τα κάνει να είναι μία οικογένεια….. Το βράδυ γλέντι..φαί..και κοντυλιές απο τον Κωστή και την παρέα του….ααααα βέβαια… γίνεται αποστολή χωρίς τον λυράρη μας..???? Όπου εμείς και αυτοί μαζί μας….Όπου εμείς και η κουλτούρα μας… όχι παίζουμε…..

Ξημέρωσε η Κυριακή… βόλτα στίς βραχονησίδες…αυτά τα βραχοσυμπλέγματα καταμεσής τού Αιγαίου πού σα δαντέλα φτιάχνουν μαζί με τά νησιά μας την γαλάζια φορεσιά τού Αιγαίου…. εδώ ο Θεός έδωσε το τελευταίο φιλί της δημιουργίας…. Περιστέρα…Κυρα Παναγιά…βόλτα στά κολπάκια…άγρια ομορφιά….βρέ πού είναι οι άλλοι όμιλοι. ????? μάλλον σκορπίσανε…..Ο Παγκρήτιος ένα σώμα..όλοι μαζί…όλοι μιά παρέα….μας ζηλεύουνε….το βλέπω… επιστρέφουμεε…αραλίκι σε εκείνο το κολπάκι στην Περιστέρα με τα γαλαζοπράσινα νερά…ομελέτα άπαιχτη προσφορά τηε Aegean airlines!!!!!! χάρη στόν μάστερ σέφ και πιλότο Μανώλη σε άψογη συνεργασία με τον μάστερ ξενοδόχο και πάντα φιλόξενο Κωστή που το σκάφος του έγινε πλωτό εστιατόριο….μόνο άντρες πρώτα και παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος….ευτυχώς πού το Μαράκι έχει κατανόηση……γέλια…γέλια και χαρές. Βράδιασε..γυρίσαμε..οι θέσεις μας εκεί..μπάνιο..ντύσιμο και βόλτα στην χώρα….σμίγουν οι παρέες… ατελείωτη ομορφιά…..φαί....πειράγματα ο ένας στόν άλλο….μπαράκι τέλειο με απίστευτη θέα……προχώρησε βαθιά η νύχτα….καληνύχτα.

Ξημέρωσε η Δευτέρα…..αναχώρηση γιά την κοσμοπολίτικη Σκιάθο….κάποια στεναχώρια αρχίζει να φαίνεται στα πρόσωπά μας… είναι η ρώτα της επιστροφής…αχ τυχεροί αυτοί πού θα μείνουν και άλλο….το σκάφος τού προέδρου που… ευγενικά… είχε επιτάξει απο τον γραμματέα πάει μπροστά με πλήρωμα τις ευγενικές δεσποινίδες και κυρία γραμματέως και το ζευγάρι επιβάτες νεοφερμένους στην παρέα μας μας βάζουν τα γυαλιά με το χιούμορ τους….. εεεεεε λογικό είναι.. Ο Κωστής βάζει σε όλο το Ηράκλειο σικ γυαλιά τελευταία μόδας…σε εμάς δεν θα βάλει ??? Αποχωρισμός στά VHF….κάποι μένουν…κάποιοι φεύγουν…μπανάκι σε ερημική παραλία στην άκρη του ποδαριού της Μαγνησίας και μετά.. Ωρεοί…όνομα και πράγμα….πανέμορφο μέρος.. ερημικό…. εξαιρετικό φαγητό… εξαιρετική παρέα…όλοι μαζί ένα τραπέζι….Κωστής οργανωτής του δείπνου…πάει για αρχηγός… μαζί μας και ο Βασίλης για πρώτη φορά στην παρέα μας με μεγάλη μας χαρά και δείχνει να αφήνει τα βουνά για να έρχετε στη θάλασσα.

Το ξημέρωμα μάς βρήκε μόνους στο λιμάνι….οι πολλοί ξεκινησαν για Λιχαδονήσια….παρέα το πιστό μου πλήρωμα ο Γιώργος και ο Πέτρος…ο μικρός μας ναυτικός…..τι ομάδα και αυτή τα παιδιά…..όλες τις μέρες ζουζούνιζαν γύρω μας δείχνοντας μας από τώρα το μέλλον τού ομίλου μας….αλήθεια πόσα παιδιά δεν μεγάλωσαν στην αγκαλιά του….. Λιχαδονήσια…μπανάκι…καφές και ποτάκι και δρόμο…..πρέπει να φτάσουμε νωρίς στόν Πειραιά… αχ και να είχαμε καναδυό μέρες ακόμα……Επιστροφή άψογη…πλοίο και πίσω Κρήτη….Μία από τις καλίτερες..ισως η καλύτερη και αν όχι…. η μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή του ομίλου έλαβε τέλος… πίσω έμεινε ο Πάρης, ο Μιχάλης και ο Νίκος και ο Μανώλης να θυμίζουν εκει σε όλους ότι απο εδώ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ…και άφησε εποχή…..Και τού χρόνου….πάντα τέτοια…..!!!!

Κείμενο: Γιώργος Γεωργαντάς

 

 

 

 

.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ‘ΣΠΟΡΑΔΕΣ 2016’

 

Πέμπτη 16/6         19.00  Συγκέντρωση πληρωμάτων – ετοιμασία σκαφών ομάδας Α’ για επιβίβαση

                                        στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

 

Παρασκευή 17/6. 06,30  Αποβίβαση στον Πειραιά

                                         Αναχώρηση για Αγιο Κωνσταντίνο 174 Χλμ (3 σταθμοί διόδια κόστος

                                          περίπου 27 ευρω) (Εναλλακτικά στο Πήλι Ευβοίας)

10.30   Καθέλκυση σκαφών

11.00   Αναχώρηση για Σκόπελο Λουτράκι για καφέ

            Ν 39.10.00  Ε 23.37.00  Απόσταση 50 Νm

            Συγκέντρωση όλων των ομάδων και απόπλου μέσο Πάνορμος, Αγνώντας,

            στο λιμάνι του νησιού. Πορεία νότια και προς ανατολάς 18 Νm

                                         Πρόσδεση και Διανυκτέρευση στο λιμάνι. Ελεύθερο πρόγραμμα

 

Σάββατο 18/6                 Πρωί Ελεύθερο πρόγραμμα

                             13.00  Συνάντηση πληρωμάτων προετοιμασία για αναχώρηση.

                             13,30 Αναχώρηση για την Αλόννησο  10 Νm

                             17.00  Επίσημη είσοδο σκαφών στο λιμάνι στο Πατητήρι, ανά όμιλο με  

                                        προκαθορισμένη σειρά, κατά την είσοδο διαβάζεται ο χαιρετισμός του

                                        Προέδρου του κάθε ομίλου και αναγγέλλεται η είσοδος του κάθε σκάφους

                                        ξεχωριστά. Υποδοχή από το Δήμαρχο, τους μαθητές, τους κατοίκους και

                                        τους φορείς του νησιού.

                             18.00  Πρόσδεση στα σημεία που θα μας υποδείξουν.

                                        Ομάδα Α’ (σκάφη που θα διανυκτερεύσουν τα πληρώματα) θα πέσουν στο

                                                        Βότση σε αριθμημένες θέσεις με ρεύμα και νερό

                                        Ομάδα Β’ αναχώρηση για Ρούσουμ Γυαλό για πρόσδεση και διαμονή στο

                                                        ξενοδοχείο ΓΟΡΓΟΝΑ.

                             20:30 Κεντρική εκδήλωση, χαιρετισμοί – γεύμα και γλέντι δωρεάν προσφορά σε

                                       όλους τους συμμετέχοντες (με επίδειξη της κάρτας αναγνώρισης) στο λιμάνι.

                                       Συμμετέχει ο χορευτικός όμιλος Αλοννήσου και ζωντανή ορχήστρα μαζι τους

                                       ο Κωστής Σταυρακάκης στη λίρα με το συγκρότημα του.

 

Κυριακή 19/6     10.00  Ξεκινά η θαλάσσια περιήγηση στις μαγικές Σποράδες, σε σπήλαια και

                                       κολπίσκους, σε θαλάσσιους παραδείσους,  που οργανώνεται σε συνεργασία

                                       με τον Όμιλο Φουσκωτών σκαφών Μαγνησίας, «Αργοναύτες»

                             Διαδρομή από Περιστερά – Άγιος Πέτρος Κυρά παναγιάς -  Πλανήτης – Μοναστήρι

                             Κυρά παναγιάς - Ψαθούρα

                             12.00 Μπάνιο σε παραλία

                             15.00 Επιστροφή πρόγραμμα ελεύθερο

                             21.00 Μουσική βραδιά στη Στενή Βάλα, μαζευόμαστε όλοι σε συγκεκριμένο χώρο

                                        μπροστά από τα δύο bar στο ντόκο και γλεντάμε με ζωντανή ορχήστρα και

                                        στη λίρα ο Κωστής Σταυρακάκης με το συγκρότημα του.

                                       Οι γυναίκες της Αλοννήσου προσφέρουν την πατροπαράδοτη πίτα

                                       Αλοννήσου (με την επίδειξη της κάρτας αναγνώρισης, στην προσφορά δεν

                                       συμπεριλαμβάνονται ποτά).

 

Δευτέρα 1/6        10.30  Συγκέντρωση πληρωμάτων και αναχώρηση για τη Σκίαθο 22Νmγια

                                        Μπάνιο. Πορεία προς δυσμάς . Συνέχεια για Τρίκερι για μεσημεριανό

                                        φαγητό 28Nm  Διανυκτέρευση στους Ωρεούς Ευβοίας 19Nm

 

Τρίτη 2/6            10,30 Συγκέντρωση πληρώματων και αναχώρηση για Λιχαδονήσια – στάση

                            12.30 Επιστροφη στον Αγιο Κωνσταντίνο 21Nm

                            20.00 Επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ για επιστροφή

        

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ  ΤΗΛ   6936-893030

 

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΛΙΩΝ Από Αγ. Κωνσταντίνο 225 Νm

                                                          Από Πήλι  150 Νm 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ)

Ξένα Σκοπέλου ΑΜΑΛΙΑ 24240-22688 παραλία

ΡΕΓΓΙΝΑ 24240-22228              ΡΗΓΑΣ 24240-22618

ΛΕΜΟΝΗΣ 24240-22364

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ)

ΓΟΡΓΟΝΑ Κος ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  6977-224922 κ 24240-65317

(Αναφέρουμε για τα reserve του Παγκρήτιου Ομίλου για Σάββατο 18 και Κυριακή 19/6)

http://www.gorgona.gr/

Το ξενοδοχείο Γοργόνα βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένο σε απόσταση 50μ. από την παραλία Ρούσουμ Γιαλός Αλοννήσου και απέχει από το κεντρικό λιμάνι του νησιού 800μ.

ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΑ:

ΛΕΒΑΝΤΕΣ 24240-65016  50 ΕΥΡΩ

4 ΕΠΟΧΕΣ  24240-66101  50 ΕΥΡΩ  ΣΤΕΝΗ ΒΑΛΑ

ΑΛΚΥΩΝ     24240-65220

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΩΡΕΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ)

7ΣΥΝ7

ELIA  APARTMENTS

AENAON

ΟΛΑ ΜΕΣΩ BOOKING.COM

 

Κατά τόπους πρακτορεία εισιτηρίων

Άγιος Κων/νος: 2235031614, 2235031920

Βόλος: 2421021626, 2421023400, 2421031059

Σκιάθος: 2427022204, 2427022771

Σκόπελος: 2424023055, 2424022767

Αλόννησος: 2424066000, 2424065220

 

Αεροδρόμιο Σκιάθου: 2427022229, 2427022049

Λιμεναρχείο Αλοννήσου: 2424065595

 

Πληροφορίες τηλ. 2424066000, 2424065188, book@alonnisostravel.gr

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

 

 

 

 

 

 

6983509465

ΠΗΛΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μικρό αντίτιμο ανάλογα με  τον αριθμό των σκαφών

 

6983509465

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2,5 € ανά ημέρα αυτοκίνητο trailer

Προαιρετικά: 10€ ανέλκυση 10€ καθέλκυση

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΟΨΗ ΕΝΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ

09-05-2016 12:27:35