Τα νέα μας

ΛΟΥΤΡΟ

Οι άνεμοι υπολογίζαμε ότι θα μας…σπρώξουν ανατολικά, τελικά όμως είχαν κατεύθυνση νοτιοδυτική!

Η προγραμματισμένη μας εκδρομή για τη νήσο Χρυσή μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο λόγω απαγορευτικών ανέμων, εμείς όμως βρήκαμε τον δρόμο μας προς τα δυτικά και τον παραθαλάσσιο οικισμό του Λουτρού του δήμου Σφακίων, στα Χανιά.

Η μεγάλη συντροφιά που σχηματίστηκε και σε αυτήν την εξόρμησή μας ήταν γεμάτη κέφι και αποφασισμένη να περάσει όμορφα όλες τις ημέρες του σύντομου ταξιδιού μας. Κάποιοι είχαν φθάσει στο Λουτρό ήδη από την Πέμπτη 25 Ιουλίου, παρατείνοντας τη διαμονή τους.

Υπό την αρχηγία του Βαγγέλη Χάλαρη όλα κύλησαν πρίμα. Η διάθεση ήταν ανεβασμένη και οι δραστηριότητες ποικίλες: από τις βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του Λιβυκού Πελάγους, έως τις χαλαρές βόλτες στον οικισμό του Λουτρού και τις μεταμεσονύκτιες ιστορίες μας.....

Ανάμεσα στα σκάφη του… μίνι στόλου μας αυτοί και αυτά του Στέλιου, του Κώστα, του Γιώργου, του Μανώλη του ταμία, του Μάνου του πιλότου, του Νεκτάριου, του Ιδομενέα και του Μιχάλη, του Βαγγέλη, του Φραγκίσκου και του Ανταλκίδα. Τα σκάφη τα ρίξαμε στο λιμάνι των Σφακίων και από εκεί και πέρα προχωρήσαμε σε μικρές και μεγάλες εξερευνήσεις.

Ραντεβού στην επόμενη θαλασσινή εκδρομή μας!

Κείμενο: Μαρία Ζαννιά Φωτογραφίες: Στέλιος Θεοδώρου, Βαγγέλης Χάλαρης, Λουλούδη Προμπονά.

κλικ για μεγένθυση

.

 

02-08-2019 16:08:16