Εκδηλώσεις

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.) μπροστά στον κίνδυνο πρόκλησης εκτεταμένης οικολογικής καταστροφής στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία μεταφοράς και εξουδετέρωσης (υδρόλυσης) των χημικών όπλων της Συρίας στην καρδιά της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου και φοβούμενος την μακροχρόνια μόλυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα, ΟΡΓΑΝΩΣΕ KAI ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ σήμερα Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 12 το μεσημέρι ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με την συμμετοχή 30 φουσκωτών σκαφών πάνω σε τρέιλερ των μελών του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ και τα πληρώματα τους, τα μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης αλλά και πολλούς φίλους και φορείς του τόπου που ήθελαν να συμπαρασταθούν. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και των φορέων του τόπου προκειμένου όλοι μαζί να πιέσουμε προς την ίδια κατεύθυνση.   

Η πορεία ξεκίνησε από την προβλήτα 6 του Λιμένα Ηρακλείου ακολουθώντας την Καζαντζίδη, Ικάρου, Αστόρια, Δικαιοσύνης, Ίδης, Καλοκαιρινού, Χανιόπορτα, 62 Μαρτύρων, Γιόφυρο, Παραλιακός, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πλατεία 18 Άγγλων, Νεάρχου και ολοκληρώθηκε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενθουσιώδη στήριξη και κατανόηση από τους πολίτες που βρέθηκαν στην διαδρομή μας. Επίσης ευχαριστούμε το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου, το τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ηρακλείου κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης (Ε.Φ.Ε.Κ.) αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της πορείας-διαμαρτυρίας.

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας είναι η δεύτερη μετά τη συμμετοχή στο ΑΡΚΑΔΙ, μιας σειράς δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. για το θέμα των χημικών. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις όποιες δράσεις ακολουθήσουν στην θάλασσα πλέον.

Φωτογραφίες: Ελένη Μπαντουράκη, Γιώργος Δεσίπρης, Πολυχρόνης Νικηφοράκης, Αντιγόνη Μεταξάκη, Μανόλης Περισυνάκης, Amparo Guerreiro, Σταύρος Κρασανάκης.

2014-04-05 21:28:12