Εκδηλώσεις

8α ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ - 2014
 
Τα ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ έχουν γίνει πλέον θεσμός για τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Ο.Φ.Σ. Έτσι και φέτος το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, για 8η συνεχή χρονιά  βρεθήκαμε στο παραδοσιακό ρακοκάζανο - πατητήρι της οικογένειας Κόρσαβα, στον Στείρωνα μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ομίλου μας από όλη την Κρήτη και την Αθήνα. Η μέρα ξεκίνησε στο σκοπευτήριο και συνεχίστηκε στο ρακοκάζανο με φαγοπότι και παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Κωστή Σταυρακάκη που πάντα μας ακολουθεί σε όλες τις εκδηλώσεις παρέα  με τον Πάρη Γαιτάνο στο τουμπερλέκι. Με αρκετό φαγητό, καλή παρέα, χορό και γλέντι βγάλαμε και φέτος την ρακή μας.
 
Μετά την υπέροχη βραδιά στον Στείρωνα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε ξεκινώντας τις Χειμωνιάτικες εξορμήσεις μας στην φύση. Νωρίς το πρωί της Κυριακής 31 Νοεμβρίου μαζευτήκαμε όλοι στα γραφεία του ομίλου για να επιβιβαστούμε στο πούλμαν και να ξεκινήσει η εκδρομή μας. Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή φτάσαμε στο χωριό Αξός, όπου επισκεφτήκαμε το εργαστήριο ξυλογλυπτικής του Γιώργου Κουτάντου . Θαυμάσαμε όλοι τα πραγματικά έργα τέχνης που κατασκευάζει με περίσσιο μεράκι ο Γιώργης. Έπειτα από το φιλόξενο κέρασμα του ξεκινήσαμε για τα Ζωνιανά. Μέσα από μία μοναδική διαδρομή στη φύση  φτάσαμε στο " Σπήλαιο Σφεντόνη - Τρύπα ". Είναι το πιο όμορφο σπήλαιο της Κρήτης και που χρονολογείται στα 5 εκατ. χρόνια, ένα από τα 5 καλύτερα στην Ελλάδα, με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο . Ανήκει στο φυσικό πάρκο Ψηλορείτη, το οποίο προστατεύεται από την Ουνέσκο . Μετά την κατατοπιστική περιήγηση του ντόπιου ξεναγού πήραμε τον δρόμο για τ΄Ανώγεια και συγκεκριμένα για το κέντρο Ντελίνα. Εκεί μας πέριμεναν οι γνωστές μακαρονάδες με ανθότυρο και τα οφτά που τα τιμήσαμε δεόντος. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε έχοντας περάσει ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.
 
Το Δ.Σ. του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Ο.Φ.Σ. ευχαριστεί ολα τα μέλη και φίλους του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Ο.Φ.Σ.
που βρέθηκαν και φέτος στην παρέα μας ,τον Κωστή Σταυρακάκη και το συγκρότημα του, τον Πάρη Γαιτάνο, και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση.

                                                                                                               Κείμενα: Σουζάνα Κρόπαλη, Ελένη Πλατάκη 

                         Φωτογραφίες: Ελένη Μπαντουράκη, Γιώργος Δεσίπρης, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Γιαβρίδης

 

 

2014-12-02 20:00:57