Εκδηλώσεις

12η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ - ΜΥΤΙΛHΝΗ 2017

Τα πολλά μίλια, περίπου 300 και οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν τον Όμιλο μας φέτος με αεροπλάνο, στην μακρινή αλλά πανέμορφη Μυτιλήνη στα πλαίσια της 12Ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών. Συνολικά 17 άτομα πέταξαν την Τετάρτη από το Ηράκλειο με τη sky air και παρευρέθηκαν στις τετραήμερες εκδηλώσεις μαζί με φίλους από το σύνολο σχεδόν των Ομίλων της Ελλάδας.

Την Παρασκευή το πρωί είχαμε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της κεντρικής Γραμματείας όπου γινόταν και η καταγραφή των σκαφών ανα Όμιλο και η ασφαλής πρόσδεση τους πάνω σε φουντάγια που είχαν τοποθετήσει οι οργανωτές. Ακολούθησε εκδρομή με πούλμαν στο πανέμορφο μουσείο του Απολιθωμένου δάσους στο Σίγρι. Το βράδυ είχαμε δείπνο σε ταβέρνα με θέα τον κόλπο της Γέρας όπου ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι αργά!

Το πρωί του Σαββάτου συνεχίστηκε η περιήγηση μας στο νησί με προορισμό την γραφικότατη Αγιάσο με την ομώνυμη Εκκλησία της Παναγίας. Μετά την επιστροφή ,ξεκούραση και το ραντεβού μας ήταν στις 6 όπου πραγματοποιήθηκε η πανοραμική είσοδος ανα Όμιλο στο λιμάνι. Δυνατή μουσική, χορός στην προβλήτα, κόρνες και καπνογόνα από τα σκάφη έδωσαν μια διαφορετική γιορτινή νότα κατά την είσοδο με αναγγελία των Ομίλων. Στην εκφώνηση και φέτος κλασικά … η Σμαρώ ! Το βράδυ ακολούθησε η κύρια Εκδήλωση με τους χαιρετισμούς και τις ανταλλαγές δώρων με πλούσιο δείπνο στο κάστρο της Μυτιλήνης.

Την Κυριακή το πρωί μετά το καθιερωμένο Δ,Σ της ΕΟΜΟΦΣ στο επιμελητήριο του νησιού ξεκινήσαμε για μια  θαλασσινή βόλτα με τα φουσκωτά στην ανατολική πλευρά του νησιού. Καταλήξαμε σε παραλία νότια  όπου όλα ήταν έτοιμα για το beach-partyπου ακολούθησε και κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες !! Σταδιακά από την επόμενη ημέρα ξεκίνησε η αναχώρηση των Ομίλων και εμείς το απόγευμα βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο με προορισμό το Ηράκλειο.

Να ευχαριστήσουμε: Τον Οργανωτή Όμιλο Φ.Σ.Λ για την άψογη Οργάνωση και φιλοξενεία παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το νησί με τις προσφυγικές ροές αλλά και τους πρόσφατους σεισμούς. Μπράβο στον Τιμολέων που τα έδωσε όλα, τον Πρόεδρο Παναγιώτη και όλα τα παιδιά του Συμβουλίου καθώς και το πολύ δυνατό γυναικείο team του Ομίλου που ήταν παντού παρών με χαμόγελο και θετική διάθεση για να εξυπηρετήσουν τους φιλοξενούμενους !! Τέλος θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τον Κρητικής καταγωγής φίλο Νίκο Μυγιάκη μέλος του Ομίλου Λέσβου που με απόλυτη προθυμία μας προσέφερε το φουσκωτό του , ένα scorpion G2, για την είσοδο του Παγκρήτιου στο Λιμάνι καθώς και την φιλοξενία την επόμενη μέρα στο σκάφος του για τη θαλασσινή βόλτα.

Και του χρόνου !

 

(Κλίκ για μεγένθυση)

 

Κείμενο & οργάνωση εκδρομής: Νίκος Δροσατάκης.

2017-07-24 15:27:06