Εκδηλώσεις

ΧΡΥΣΗ 2017

Καλοκαίρι 2017 και ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. ξανά στην πανέμορφη Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας για το καθιερωμένο τριήμερο ναυτικό camping. Tα γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσή άμμος και οι κέδροι συνθέτουν το τοπίο με την απαράμιλη φυσική ομορφιά ! Συνολικά 7 σκάφη και περίπου 30 άτομα πληρώματα ξεκινήσαμε την Παρασκευή το απόγευμα για τον προορισμό μας.Ήρεμη πλεύση στα 7 μόλις μίλια που χωρίζουν το Νησί από την Ιεράπετρα και φτάσαμε στον προορισμό μας στον νότιο- προστατευόμενο από το βοριά- κόλπο του νησιού. Αφού ολοκληρώθηκε η  πρόσδεση μας, βγήκαν τα διάφορα παρελκόμενα  για τη διαμονή. Βραδυνό φαγητό και παρέα στην παραλία μέχρι αργά.

Πρωινό την επόμενη που επιμελήθηκε ο ταμίας, καφέ esspreso από τον γ.γ. και από το μεσημέρι στην ψησταριά ο Χάρης και ο Μανώλης. Αναχώρηση για δυο σκάφη για Ιεράπετρα για παραλαβή και των τελευταίων που ήρθαν να συμπληρώσουν την παρέα μας. Συμπληρώσαμε   και τις προμήθειες μας και επιστρέψαμε πλήρης πλέον για να συνεχίσουμε το camping μας. Το διήμερο κύλησε ήρεμα, ξεκούραστα με πολύ θάλασσα και ήλιο.

Την Κυριακή μετά από άλλη μια γεμάτη μέρα ξεκινήσαμε να μαζεύουμε για την επιστροφή μας. Το ταξίδεμα της επιστροφής μας ξύπνησε από την ηρεμία των προηγούμενων ημερών. Έντονος αέρας και υψηλός κυματισμός !  Είναι και αυτό μέρος από τη γοητεία της θάλασσας !!

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας η συνέχεια, με  ανέλκυση, νερά σε σκάφη και τρέιλερ, οι αποχαιρετισμοί και οι ευχές για του χρόνου έκλεισαν αυτό το καθόλα όμορφο τριήμερο. Και του χρόνου !!

Κείμενο & φώτο: Νίκος Δροσατάκης

(Κλικ για μεγέθυνση)

.

2017-08-01 10:55:25