Εκδηλώσεις

ΠΑΣΧΑ 2019 - ΝΤΙΑ

Όταν φτιάχναμε το πρόγραμμα του 2019 έπεσε πάλι στο τραπέζι η επανάληψη του εορτασμού του Πάσχα στη νήσο Ντια .... όλοι με κοίταξαν, έγνεψα απλά το κεφάλι και ξεκίνησα να κάνω εικόνες στο κεφάλι μου ... μπλε κ πράσινα νερά ήλιος κατανυκτική ανάσταση στο εκκλησάκι της αναλήψεως , επανάληψη του 2017 ... όλα λοιπόν θα ήταν τόσο ωραία όσο πριν από δυο χρόνια ! Και πράγματι ήταν ! Όλοι εκεί ο Νικος ο Δημήτρης ο Μανος ο Μανωλης ο πιλοτος ο Γιωργος ο Αλέξης η Ελένη ... όλοι !!! Η Ελένη ανέλαβε τον πάτερ Αντωνιο απ την ενορία του Αγ Γεωργίου στον Πόρο όπου και ανήκει η Εκκλησία της Αναλήψεως, όπου με μεγάλη χαρά της έκανε το χατίρι να μας ψάλει την αναστάσιμη τελετή !! Έτσι ξεκίνησε η εκδρομή κ για φέτος !!

Από νωρίς εκεί ο Μανωλης Παπαμαστορακης με την Αρετη κ τον Αναστάση που, όπως ο Ξαδερφος του πριν δυο χρόνια, ήταν πανταχού παρόν κ βοήθησε πολύ ! Η μαγειρίτσα έτοιμη όλα έτοιμα. Ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο εκεί όπως κ ο τέως με την Σουζάνα κ την Ελένη που με βοήθησε αρκετά για αλλη μια φορά ! Η τελετή έγινε με μεγάλη επιτυχια ψάλαμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη, νιώσαμε υπέροχα μακρυά από κροτίδες κ φασαρία !! Το φαγητό σερβιρίστηκε κ όπως πάντα τα γέλια πήραν κ αυτά θέση στη παρέα μας .. κάπως έτσι τελείωσε το Μ Σάββατο .

Κυριακή του Πάσχα η παρέα μεγάλωσε, ο Νικος με την Κατερίνα προστέθηκαν με τους γιούς της οικογένειας ! Το αρνί ,μετά από πατέντες του Παπαμαστορακη, ξεκίνησε να ψήνεται κ τα πρώτα μεζεδάκια στη ψησταριά μας έκοψαν την πείνα ... μαζί με το πολύ φαγητό ξεκίνησε κ ο διαγωνισμός ανέκδοτου ... ο Αλέξης με τον Νίκο κ εμένα δώσαμε ρεσιτάλ ... ωχ η ώρα 3 κάντε ησυχία κανένα παιδί ατα σκάφη ... ο Τριανταφυλλιδης πάει για ύπνο ... σεβασμό στον παλιό μην κάνετε φασαρία !!!! Θα ξυπνήσει στο γλυκό ... κ έτσι κ έγινε, μόλις μύρισε τις κρέπες που έφτιαχνε η Αρετή εμφανίστηκε ξεκουραστος κ γεμάτος ενέργεια για το δεύτερο ημίχρονο φαγοποσιας μετά γέλιου. ... Γιώργο σ’αγαπαμε για αυτό σε πειράζουμε .... κάπως έτσι ήρθε το βράδυ κάποιοι έφυγαν για λιμάνι κάποιοι έμειναν να υποδεχτούν τους υπόλοιπους την Δευτέρα .... άντε χρόνια πολλά κ του χρόνου να είσαστε καλά όλοι !!

Υ.Γ. ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η εκδρομή, Τον μικρό Αναστάση που έτρεχε, Την Ελένη που βοήθησε πολύ, Την Κατερίνα την Αρετή την Σουζάνα !!! Τον Πατηρ Αντωνιο κ όλους όσους ήρθαν (σίγουρα ξεχασα κάποιον).

.

Κείμενο: Ηρακλής Ζωγραφάκης    Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιαβρίδης, Ηρακλής Ζωγραφάκης. (κλικ για μεγένθυση)

2019-04-30 14:01:57