Εκδηλώσεις

Καθαρισμός Ενετικού Λιμένα & Ντίας 2021

ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Και αυτή τη χρονιά, όπως τις τελευταίες τουλάχιστον 10, τα μέλη του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών συμμετείχαν με 3 δύτες στον καθαρισμό του ενετικού λιμένα, εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Κ.Λ.Η. και ο Ο.Λ.Η. το Σάββατο 5/6. Το ιδιαίτερο για τον όμιλό μας ήταν πως αυτή τη φορά συμμετείχαμε με μεγάλη χαρά και περηφάνια με το νέο μας απόκτημα, το ολοκαίνουριο σκάφος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του ομίλου μας ‘’ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ’’, το οποίο τίθεται πλέον στην υπηρεσία του Κ.Λ.Η. βοηθώντας έτσι ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή δύναμη έρευνας και διάσωσης της πόλης μας! Η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη προσέλευση και άλλων εθελοντών όπως των μελών της ομάδας του κ. Βουτσαλά (Μπλομπλός) κ.α.

Την Κυριακή 6/6 οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, και υπό την εποπτεία του Κ.Λ.Η., τον καθαρισμό της νήσου Ντίας. Στη δράση μας αυτή, όπου προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν η διενέργεια rapid test, εκτός των μελών του ομίλου μας και των δυτών μας, είχαμε την πολύτιμη βοήθεια των μελών της ομάδας Save your hood Ηράκλειο όπου με μεγάλο ζήλο συνέβαλλαν σημαντικά ώστε να καθαριστεί ο χώρος του κόλπου της παλιάς ταβέρνας και σε όση ακτίνα γύρω από αυτήν ήταν δυνατόν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Γ. Σφακιανάκη, την συντονίστρια της ομάδας Save the hood Ηράκλειο κ. Ε. Κουσσάρη, το Λιμενάρχη Κ.Λ.Η. κ. Ε. Δουβή , τον κ. Μ. Βουτσαλά που με το σκάφος του ‘’Σουλτούκα’’ μετέφερε στο Ηράκλειο μεγάλο όγκο σκουπιδιών που περισυνελέγησαν όπως κι όλους όσοι εθελοντικά και με προθυμία εργάστηκαν ώστε η δράση μας αυτή να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με τόσες και περισσότερες συμμετοχές γιατί το υγιές περιβάλλον το έχουμε ανάγκη όλοι και μας έχει ανάγκη όλου

 

                                                               


 

2021-06-08 21:04:33