Εκδηλώσεις

ΤΖΙΠΑΔΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 25/2/2024
Κυριακή 25 φεβρουαρίου και είμαστε όλοι μαζεμένοι στο σημείο συνάντησης πάνω από την Αγία Πελαγία. 38 συμμετέχοντες στην εκδρομή του ομίλου και αναχωρούμε για το σπήλαιο του Μελιδονίου .
Εκεί μας περίμενε η Ελένη υπεύθυνη για την ξενάγησή μας στο σπήλαιο όπου κατά τους μύθους ήταν η κατοικία του μυθικού Τάλως και αργότερα επί τουρκοκρατίας βρήκαν μαρτυρικό θάνατο 400 περίπου κρητικοί γυναικόπαιδα αλλά και αγωνιστές , από τους τούρκους.
Μετά την όμορφη ξενάγηση και τις απαραίτητες φωτογραφίες ξεκινήσαμε για τη δεύτερη στάση όπου ήταν το πολεμικό μουσείο στο Χρωμοναστήρι όπου ο διοικητής του μουσείου μας περίμενε και αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες οι ξενάγησή μας ξεκίνησε από δύο έμπειρους στρατιώτες στο εσωτερικό του μουσείου. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα και η παραμονή μας κράτησε πάνω από μία ώρα με όλους μας να μένουμε ενθουσιασμένοι. Έχει φτάσει πλέον μεσημέρι και η επόμενη στάση μας είναι στην ταβέρνα του φραγκογιώργη για φαγητό.
Μετά από μία σύντομη αλλά και περιπετειώδης διαδρομή φτάσαμε στην ταβέρνα ενώ ταυτόχρονα χτυπά και το τηλέφωνο από το φραγκογιώργη με την ειδοποίηση να μην καθυστερούμε γιατί όλα είναι έτοιμα.
Έτσι και έγινε . Το service πάρα πολύ γρήγορο , το γαμοπίλαφο και το βραστό αρνί πεντανόστιμα,  όπως και το αντικριστό που ακολούθησε (το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο Φραγκίσκος).
Χορτάτοι πλέον όλοι κάναμε μία γρήγορη βόλτα γύρω από το φράγμα των ποταμών και κατευθυνθήκαμε για την πόλη του Ρεθύμνου για απογευματινό καφεδάκι. Εκεί  τύχαμε και στην εκδήλωση έναρξης του Ρεθυμιώτικου καρναβαλιού .
Βράδυ πλέον πήραμε το δρόμο της επιστροφής όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη εκδρομή υποσχόμενοι να συναντηθούμε ξανά σε άλλη μία εκδρομή του ομίλου μας.
 
Διοργάνωση εκδρομής: Στειακάκης Γιώργος
Κείμενο : Στειακάκης Γιώργος
 

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

 

(κλικ για μεγένθυση)

 

(κλικ για μεγένθυση)

 

(κλικ για μεγένθυση)

 

(κλικ για μεγένθυση)

 

2024-02-25 00:00:00