Εκδηλώσεις

7η ΕΤΗΣΙΑ - ΚΥΘΗΡΑ - 2009

Η ετήσια εκδρομή του ομίλου έγινε για το 2009 στα ΚΥΘΗΡΑ. 25 σκάφη με πληρώματα 120 άτομα από την Κρήτη έπλευσαν με αντίξοες συνθήκες από την Τέταρτη έως και την Παρασκευή 1η Μαΐου 2009 το πρωί στο Καψάλι Κυθήρων όπου ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καψαλίου μας επιφύλαξε ένα καλωσόρισμα με φατουράδες και υπέροχα τοπικά γλυκά. Ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η Νομαρχεία Πειραιά και το Επαρχείο Κυθήρων είχαν διοργανώσει για εμάς και τους Κυθήριους μια συναυλία στο Καψάλι που κατέληξε σε μια ανεπανάληπτη γιορτή με πυροτεχνήματα από τον Δήμο Κυθήρων και από τον Π.Ο.Φ.Σ., λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από τοπικό συγκρότημα αλλά και Κρητικά τραγούδια, μαντινάδες (εκτός προγράμματος) από τον Κώστα Σταυρακάκη και τα μέλη του ομίλου μέχρι το πρωί. Η γιορτή συνοδεύτηκε από μπουφέ με Κρητικά προϊόντα που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι με άφθονη ρακί, κρασί, κρητικό τυρί, ντάκο, ελιές και καλιτσούνια.

Το πρωί του Σαββάτου μας περίμενε το πούλμαν του Δήμου Κυθήρων για μια ξενάγηση στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και στους καταρράχτες στο Μυλοπόταμο ενώ αργότερα στον Αβλέμονα στην ταβέρνα του Σωτήρη για αστακομακαρονάδες. Το ίδιο βράδυ έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση του Π.Ο.Φ.Σ. σε συνεργασία με τον Κυθηραικό Σύνδεσμο στην αίθουσα του συνδέσμου στη Χώρα όπου ανταλλάξαμε δώρα με τις αρχές, δειπνήσαμε με υπέροχους μεζέδες  και χορέψαμε παρέα με τους Κυθήριους, κρητικούς χορούς στο ρυθμό του Κωστή Σταυρακάκη και της παρέας του μέχρι το πρωί.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις επιστρέψαμε όλοι την Κυριακή και ευχηθήκατε και στην επόμενη με το καλό.

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Σ και ο αρχηγός της αποστολής Δημήτρης Γιαβρίδης θέλουν να ευχαριστήσουν την Νομαρχεία Πειραιά και τον Νομάρχη Κο Μίχα, το Επαρχείο Κυθήρων και ιδιαίτερα την Έπαρχο Κα Χριστίνα Φατσέα για την αμέριστη βοήθεια και την τέλεια οργάνωση, φιλοξενία και συνεισφορά της, τον Δήμο Κυθήρων και τον Δήμαρχο Κο Κουκούλη, τον Σύλλογο επαγγελματιών Καψαλίου, τον Κυθηραικο Σύνδεσμο Κυθήρων, τον Λιμενάρχη Καψαλίου Κο Κοντάκο και τους λιμενικούς, τον Ερικ, τον Μανόλη Φασουλάκη για το φαντασμαγορικό show βεγγαλικών αλλά και τους χορηγούς της αποστολής: SKIPPER Σταυρουλάκη, Καύσιμα ΕΚΟ Μαυράκης, όπως επίσης και το Φανοποιείο Γ. Δελισάββας, ΕΡΓΟΝ Διαφημιστική, Οπτικά Φασουλάκης, Μπαλόνια Φασουλάκης, Creta strikers bowling, Polias Style αλλά και όλα τα μέλη του ομίλου που βοήθησαν στην οργάνωση.

2010-02-21 15:38:21